Inspectie Duik

Onze toegevoegde waarde is, in havens waar geen kraan voorhanden is. Kunnen we toch uw onderwaterschip bekijken en eventueel opnamen maken onderwater en kleine reparaties uitvoeren.

Vrij recent is er een klant van mij op de Waal op een strekdam geraakt met zijn achterschip. Een groot binnenvaartschip passeerde op erg korte afstand, waardoor de opvarenden van het pleziervaartuig uit zijn geweken. Ze voeren echter al netjes aan stuurboord wal, door de golfslag van het oplopende schip zijn ze op een krib terecht gekomen en hebben deze onderwater geraakt.

Er volgde een ratelend geluid, waarop de motor stil werd gezet uit voorzorg. Daarna hebben ze veilig geankerd en de dichtstbijzijnde haven gebeld, de havenmeester heeft rijkswaterstaat ingeseind. Rijkswaterstaat heeft met een werkschip de motorkruiser naar de verenigingshaven van Tiel gesleept.

De verzekering maatschappij stelde voor om een duiker in te schakelen om de situatie te beoordelen en eventueel een noodreparatie (verbogen materiaal te richten opdat de schroef weer vrij kon draaien) uit te voeren.

Na een offerte van mij werd ik gebeld door de Expert van de verzekering en werd een datum gepland voor de Duik.

Na een korte duik bleek dat er geen reparatie onder water mogelijk was. Een schroef wisselen boven water kan al een behoorlijke opgave zijn, laat staan onder water met zeer beperkt zicht.

Na kort overleg met de Expert, is besloten een sleep te zoeken naar Beneden Leeuwen, naar Jachtwerf Woudenberg. Praktisch aan de andere zijde van de Waal, deze hadden nog een schip op de helling. Als deze klaar was kon de schade gerepareerd worden en de reis naar Duitsland voortgezet.

Start tarief Duiken € 96,-

(verzamelen van de juiste materialen en het verzorgen ervan na de duik vergt de nodige tijd en aandacht)

Kilometer vergoeding exclusief Tolwegen € 1,13 p/km (eerste 50 km vrij.)

Daarna geld het uurtarief € 60,50

Wij komen desgewenst naar u toe in de gehele Benelux en Duitsland.

Let wel wij duiken alleen objecten gerelateerd aan pleziervaart dus geen beroepsvaart en Industrie.

Tevens geen havens Dieper dan 6 meter met oog op de veiligheid.

Er word voor de duik een risicoanalyse uitgevoerd, mocht de uitkomst hiervan negatief zijn dan word er op dat moment niet gedoken. In overleg zal er een aanpak gezocht worden om de veiligheid van de duiker te waarborgen. Dit kan door een bodemscan uit te voeren bij zeer slecht zicht op mogelijk gevaarlijke objecten onder water zoals fiets wrakken tot assistentie van een tweede duiker.
Mocht er door extra maatregelen toch geen duik mogelijk zijn dan betaald u alleen eventuele reiskosten en er wordt een andere oplossing gezocht voor het probleem.